دسته‌بندی نشده

انتخاب لیوان شیشه‌ای با توجه به کاربرد آن

انتخاب لیوان شیشه‌ای

لیوان‌ها کاربری‌های مختلف دارند. بعضی را روزانه استفاده می‌کنیم و تعدادی برای پذیرایی از مهمان هستند. بعضی به دلیل شکل خاص فقط برای مصارف خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند و برخی را فقط توی ویترین می‌چینیم برای قشنگی. اینکه چه لیوانی را برای چه مصرفی انتخاب کنیم، بحثی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

گیلاس کوچک پایه دار:

این لیوان کمی کوچک و باریک است. شکل باریک و خمیده به خنک نگه داشتن نوشیدنی درون آن کمک کرده و رایحه های لطیف نوشیدنی را متمرکز می‌کند. نگه داشتن لیوان توسط ساقه از انتقال گرما از دست گرم به نوشیدنی سرد جلوگیری می‌کند.

گیلاس کوچک پایه دار در انتخاب لیوان شیشه ای

لیوان شیشه‌ای ساقه بلند:

این گیلاس ساقه بلند و باریک برای نوشیدنی های گازدار و انواع دسر ایده آل است.

گیلاس ساقه بلند برای نوشیدنی گازدار

شکل باریک سطح آن را به حداقل می‌رساند، و به نوشیدنی اجازه می‌دهد تا حد ممکن کربناسیون خود را حفظ کند. ساقه بلند به سرد ماندن نوشیدنی و دسر کمک می‌کند.

لیوان پایه بلند شیشه ای

لیوان شیشه‌ای سایز بزرگ:

این لیوان‌ها با تغییرات اندکی در اندازه و شکل مشابه هستند. آنها بزرگتر از اکثر لیوان‌های معمول هستند، اما به اندازه ماگ‌ها نیستند. شکل باریک نسبتاً بلند و کشیده این لیوان‌ها سبب می‌شود هنگام ریختن نوشیدنی یا دلستر کربناسیون فعال شود.

لیوان شیشه ای سایز بزرگ

کف و کربناسیون هر دو عطر و طعم دلستر را افزایش می‌دهند. اندازه بزرگ این لیوان مناسب برای نوشیدنی های سرد همراه با بستنی یا میوه خرد شده می‌باشد. نمونه های سرو: آب هویج با بستنی یا انواع گلاسه.

ماگ شیشه‌ای:

این لیوان‌های شیشه‌ای عریض و استوانه‌ای دارای دیواره‌های شیشه‎‌ای ضخیم و یک دسته در کنار آن هستند. آن‌ها برای نگهداری مقدار زیادی نوشیدنی کف دار در نظر گرفته شده‌اند. دیواره‌ها و دسته ضخیم و عایق بندی شده باعث می‌شود که نوشیدنی سرد بماند.

ماگ شیشه‌ای برای انتخاب لیوان شیشه‌ای

این لیوان‌ها دارای ته سنگین و بادوام بوده و قادر به مقاومت در برابر ضربه خوردن به میز و کانتر آشپزخانه هستند. ماگ‌های شیشه‌ای به دلیل مقاوم بودن میتوانند برای استفاده روزانه در نظر گرفته شوند.

جام کاسه‌ای:

این لیوان شیشه‌ای ظریف، با ساقه کوتاه و کاسه‌ای گشاد و گرد، به گونه‌ای طراحی شده است که در دست شما کامل قرار می‌گیرد و اجازه می‌دهد نوشیدنی درون آن، کمی گرم ‌شود. پهنای کاسه چرخش برای آزاد کردن رایحه‌های نوشیدنی ایجاد می‌کند، عظر شربت در لب باریک گیر می‌افتد و هنگام نوشیدن بوی آن رها شده و در فضا پخش می شود.

جام کاسه‌ای برای انتخاب لیوان شیشه ای

لیوان شیشه‌ای کلاسیک:

این لیوان کوتاه، سنگین و استوانه‌ای مناسب برای سرو کوکتل‌های دمنوش و نوشیدنی‌هایی است که نیاز به یخ زیاد دارند. لبه بزرگ به مواد معطر اجازه می‌دهد تا رایحه خود را آزاد کنند، و مکعب‌های بزرگ یخ را در جای جای هم زدن قرار می‌دهد.

لیوان شیشه‌ای کلاسیک برای انتخاب لیوان شیشه ای

نمونه سرو: خاکشیر یخمال

لیوان شیشه ای بلند:

این لیوان های بلند و باریک معمولاً برای کوکتل‌هایی با یخ فراوان و طعم ملایم استفاده می‌شود. نوشیدنی‌های سنتی مانند خاکشیر یا انواع عرقیات به همراه سبزیجات معطر با این لیوان‌ها سرو می‌شوند. همچنین دسر‌های که نیاز به فضای زیاد برای لایه لایه قرار دادن میوه ها و ژله می‌باشند، برای سرو در این لیوان شیشه ای مناسب است.

لیوان شیشه‌ای بلند برای سرو عرقیجات

نمونه سرو: عرق نسترن، بهارنارنج، کاسنی

لیوان شیشه ای وی شکل( به شکل 7)

این لیوان شیشه‌ای به شکل 7(هفت) طراحی شده که دارای ساقه بلند است و بیشتر به عنوان گیلاس دسر معروف است. این گیلاس می‌تواند برای سرو انواع ژله و کرم‌ها مانند کرم کارامل نیز استفاده شود. دسرهایی که در این لیوان سرو می‌شوند، فاقد یخ هستند، بنابراین ساقه بلند برای سرد نگه داشتن نوشیدنی بسیار مهم است. شکل مخروطی از جدا شدن مواد (مایعات با وزن های مختلف) جلوگیری می‌کند و تزیینات زیبا را برجسته می کند.

لیوان وی شکل برای دسر شکلاتی

نمونه سرو: دسر شکلاتی، کرم قهوه، انواع پودینگ

لیوان شیشه‌ای خمره‌ای:

سرو شربت در لیوان‌های بدون پایه، که بسیار با دوام تر از نوع ساقه دار است، کاملاً معمول شده است. آنها با شکل خاص گزینه جالبی برای سرو شربت‌هایی هستند که مایع غلیظ شربت در کف لیوان قرار می‌گیرد مانند شربت آلبالو و هنگام مخلوط کردن مایع به راحتی یکنواخت می‌گردد.

لیوان شیشه‌ای خمره‌ایرای شربت‌ها ب

شربت لذت بخش سکنجبین و خیار در لیوان خمره‌ای از نوشیدنی‌های بیاد ماندنی است.

چگونه لیوان‌های شیشه‌ای را تمیز کنیم؟

روش های مختلفی برای تمیز کردن موثر لیوان‌های شیشه‌ای وجود دارد. در زیر نمونه هایی از آن آورده شده است:

1- شستشوی با دست:

  • سینک آشپزخانه خود را تقریباً یک سوم تا نیمه ظرفیت آن با آب گرم پر کنید و چند قطره مایع ظرفشویی اضافه کنید. با استفاده از اسفنج تمیز ، لیوان های خود را به آرامی از داخل و خارج بشویید. از استفاده بیش از چند قطره مایه ظرفشویی خودداری کنید ، زیرا صابون اضافی منجر به ایجاد رگه ها و باقی ماندن لک می شود.
  • لیوان‌ها را در هوا خشک کنید. لیوان‌های تمیز را روی حوله ظرف، تمیز و بدون پرز دهندگی قرار دهید تا خشک شود. لیوان را به سمت پایین قرار دهید، در حالی که لبه در پایین قرار دارد. از خشک کردن آن با پارچه خودداری کنید ، زیرا این امر باعث باقی ماندن لک می‌شود.

2- شستشوی با ماشین ظرفشویی:

  • برای لیوان‌های شکننده تر، یک شستشوی ظریف را انتخاب کنید. برای جلوگیری از ساییده شدن یا بهم خوردن تا آنجا که ممکن است بین لیوان‌ها جا بگذارید.
  • برای جلوگیری از باقی مانده‌ای که بعضی اوقات بعد از استفاده از ماشین ظرفشویی روی لیوان می‌ماند، 1⁄4 سی سی (59 میلی لیتر) سرکه سفید به لیوان آبکشی دستگاه اضافه کنید.

از بین بردن ماتی و کدری لیوان‌های شیشه‌ای

  1. اگر لیوان‌های شما کدر است یا رگه های لک سفید دارد، آنها را با سرکه تمیز کنید.روش کار به این شکل است که: یک کاسه متوسط را با سرکه سفید و آب گرم پر کنید. برای هر فنجان آب از دو قاشق غذاخوری سرکه استفاده کنید. لیوان‌ها را درون آب و سرکه غوطه ور کنید و پس از 20 دقیقه آبکشی کرده و روی حوله نخی برگردانید و اجازه دهید در هوا خشک شود. همچنین می توانید با استفاده از پاک کننده لاک ناخن (استون) رگه های آب سخت را از بین ببرید.
  2. لیوان ها را پاک کنید. یک پارچه تمیز را به محلول سرکه آغشته کنید. لیوان ها را به آرامی از داخل و خارج با پارچه پاک کنید. برای اطمینان از تمیز بودن لیوان، پارچه را مجدداً مرطوب کنید. سپس آن را آبکشی کنید و اجازه دهید در هوا خشک شود.

پاک کردن لیوان شیشه‌ای

از بین بردن لکه های تیره لیوان شیشه‌ای

  1.  اگر لیوان های نوشیدنی شما لکه‌های تیره دارند (به عنوان مثال قهوه، چای یا حتی رژ لب)، آنها را در محلول سفید کننده خیس کنید. یک قاشق غذاخوری سفید کننده کلر را به یک گالن آب گرم اضافه کنید. حتما از دستکش‌های لاستیکی استفاده کنید و لباس خود را در هنگام تمیز کردن از تماس با سفید کننده محافظت کنید. لیوان‌ها را به آرامی در محلول سفید کننده قرار دهید. اجازه دهید تقریباً به مدت 30 دقیقه بمانند. سپس آن‌ها را با آب سرد آبکشی نمایید و اجازه دهید در هوا خشک شود.
  2. از خمیر دندان استفاده کنید. به عنوان یک روش جایگزین برای از بین بردن لکه‌های تیره، از خمیر دندان پایه سفید (به عنوان مثال خمیردندان‌هایی که حاوی ژل، مواد خوشبوکننده نفس یا سایر مواد افزودنی نیستند) استفاده کنید. با استفاده از یک مسواک تمیز و با برس نرم، خمیر دندان را به آرامی در داخل و خارج لیوان پخش کنید. سپس با آب گرم بشویید و اجازه دهید در هوا خشک شود.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *