چه از ظروف چینی، چینی استخوانی، اوپال یا کریستال استفاده شود و چه در بوفه و کابینت نگهداری شود، خواه نا خواه کثیف شده و برای بدست آوردن جلای اولیه نیاز به شستشوی مناسب دارد. کارخانه های تولید کننده هر کدام دستورالعمل های خاص خود را دارند. برای سادهتر کردن روند شستشوی این ظروف ترفندهای زیر به شما معرفی میشود. در ایرانه کالا همراه ما باشید.
چگونه ظرفهای چینی لک شده را تمیز کنیم؟
پس از مدتی استفاده از ظرفهای چینی لکههای چربی، سس و ادویه بر روی آنها نمایان میشوند. برای اینکه جلوه اولیه ظرف ها برگردند، مراحل زیر را انجام میدهیم:
1- از بین بردن لکه با سرکه و جوش شیرین
سرکه و جوش شیرین از موادی هستند که در هر خانه ای پیدا میشوند یا به آسانی قابل تهیه کردن هستند و از آن گذشته حاوی ماده شیمیایی نیستند.
برای اینکار سینک ظرفشویی را با آب گرم پر کرده و یک لیوان سرکه به آن اضافه کنید و ظرفهای چینی را به مدت یک ساعت درون آن قرار دهید و چس از نیم ساعت آنها را خارج کرده و آبکشی کنید. اگر همچنان لکهها یی باقی مانده بود مقداری جوش شیرین را درون ظرف ریخته با کمی آب آن را خمیر کنید و بعد با یک اسفنج یا برس کوچک به محلهای مورد نظر بمالید و سپس آبکشی کنید.
2- راه حل دوم برای از بین بردن لکه ظروف چینی
استفاده از نمک و سرکه سفید است. برای اینکار کمی نمک را درون یک فنجان ریخته و با سرکه سفید آن را خمیر کنید. سپس با یک برس یا اسفنج خمیر را به محلهای دارای لک و جرم بمالید و در آخر کار آبکشی نمایید.
3- سفید کردن ظروف با مواد سفید کننده
به این منظور سینک ظرفشویی را از آب نیمه گرم پر کرده و برای 4 لیتر آب یک پیمانه سر بطری مواد سفید کننده اضافه نمایید و بگذارید یک ساعت بماند.
نکته مهم در این روش آبکشی خوب ظروف است که مواد سفید کننده روی آنها باقی نماند.
نحوه شستشوی ظروفی که دارای تزئینات و حاشیههای طلایی یا نقرهای هستند:
هر کارخانهای یک دستورالعمل جداگانه برای شستن ظروفی که تولید میکند، تعریف میکند. برای نگهداری ظروف بهتر از از دستورالعمل ها پیروی کنیم. اگر این ظروف دارای تزئینات فلزی باشند، برای اینکه درخشندگی خود را از دست ندهند توصیه میشود آن ها را با دست شسته و با حوله نرم خشک کرد. همینطور بهتر است از مواد پاککننده که دارای عطر لیمو یا مرکبات هستند برای شستشوی بخشهای فلزی استفاده نشود.
چگونه از ظروف اوپال نگهداری کنیم تا همیشه جلای اولیه را داشته باشند؟
- “ظروف اوپال “را با استفاده از روش های معمولی بشویید ، شستشوی دستی و ماشین ظرفشویی به تناوب انجام گردد.
- برای صرفه جویی در فضا ، صفحات را به صورت دسته نگه دارید و مابین آنان را صفحات نرم قرار دهید.
- به تغییر ناگهانی دما در مایکروویو و فر اجاق گاز توجه کنید و گرما را به تدریج تغییر دهید.
- استفاده از اسفنجهای سخت و مواد پاک کننده ساینده در هنگام شستشو منجر از بین رفتن درخشش و کدر شدن ظرف اوپال میشوند. لکههای قدیمی را میتوان با اسفنجهای آغشته با آب و سرکه یا جوش شیرین برطرف کرد.
راههای شستشوی ظروف کریستال
اگر مدت ها از “ظروف کریستال” استفاده نشده و غبار آلود و کدر شده است نیاز به دقت بیشتری در شستشو دارند. روش های زیر درخشندگی را به ظروف کریستال بر میگرداند:
- یک خمیر از نصف قاشق چایخوری نمک و سرکه سفید درست کنید. (به میزان لازم و اندازه ظروف)
- سطح “ظروف کریستال” خود را به آرامی با این خمیر مالش دهید و بگذارید خمیر به مدت 10 دقیقه روی ظروف بماند تا بقایای سفت جای مانده روی ظروف حل شود.
- در همین حال، یک سطل پلاستیکی را با آب گرم و یک قاشق چای خوری جوش شیرین پر کنید.
- لیوانها و بشقابها را درون آب قرار دهید و روی آنها سرکه سفید بریزید. جوش شیرین موجود در آب با سرکه واکنش داده و حباب و گاز تولید میشود. این واکنش شیمیایی باید جرمهای چسبیده به کریستال را از بین ببرد.
- ظروف را از سطل خارج کرده، آنها را بشویید و با پارچهای بدون پرز خشک کنید تا از زیبایی دوباره ظروف کریستال خود لذت ببرید.
چگونه “گلدانهای شیشهای” را تمیز کنیم؟
4 روش معمول برای تمیز کردن گلدانهای “شیشهای” وجود دارد ، این موارد عبارتند از:
1- استفاده از جوش شیرین و سرکه
“گلدان شیشه ای را با حوله مرطوب آغشته به جوش شیرین یا سرکه تمیز کنید.
2- قرصهای دندان مصنوعی:
قرص را در “گلدان شیشهای” مملو از آب انداخته و اجازه دهید مدتی بماند، سپس با آب آن را شستشو دهید.
3- قرصهای آسپرین:
قرص آسپرین را در “گلدان شیشهای” مملو از آب انداخته و اجازه دهید مدتی بماند، سپس با آب آن را شستشو دهید.
4- مایع ظرفشویی:
“گلدان شیشهای” را با مایع ظرفشویی و برس شستشو داده و سپس آبکشی نمایید.
بیشتر بخوانید: “گلدان شیشهای” را چگونه انتخاب کنیم؟
نحوه حذف لکهها از ظروف غذاخوری اوپال
با گذشت زمان، ادویهها، سسها و روغنها میتوانند روی ظروف لکهای ایجاد کنند. همچنین چنگالها و چاقوها میتوانند آثار و خطوط خاکستری بر روی ظرف برجای بگذارند. در این مواقع شستشوی قویتر از قرار دادن در ماشین ظرف شویی ضروری است. روشهای زیر میتواند رنگ و جلا را به ظروف اوپال بازگرداند.
1- استفاده از سرکه و جوش شیرین
یک سینک ظرفشویی را با آب گرم و مایع ظرفشویی ملایم پر کنید. یک فنجان سرکه سفید به آن اضافه نموده و ظروف را در سینک ظرفشویی قرار داده و اجازه دهید 10 دقیقه خیس بخورد.
ظرف را با یک اسفنج یا پارچه نرم بشویید. ظرفهای مرطوب را روی حوله بگذارید به شکلی که لکهها رو به بالا باشد. سپس 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک کاسه بریزید و به اندازه کافی آب اضافه کنید تا یک خمیر غلیظ ایجاد شود. محلول را با یک مسواک نرم هم بزنید. لکهها را با مسواک آغشته به خمیر بمالید تا لکهها پاک شوند. اگر لک ناپدید نشد، خمیر را برای چند دقیقه بر روی آن قرار داده و سپس با مسواک آن را بمالید و سپس آبکشی کنید.
2- استفاده از پراکسید هیدروژن ( آب اکسیژنه)
یک لگن بزرگ پلاستیکی را از آب پر کنید بطوری که ظروف آیروپال بتوانند در آن غوطه ور شوند.
یک فنجان پراکسید 35 درصد به آن اضافه کنید و ظروف را درون آن قرار دهید.( نسبت آب به پر اکسید 100 به 3 مناسب است). بی رنگ شدن لکهها را پس از چند ساعت بررسی کنید. سپس ظروف را از محلول خارج کرده آبکشی نموده و با حوله نرم خشک نمایید.
نحوه تمیز کردن لکههای قدیمی از روی ظروف فانتزی و عتیقه
خیساندن
ظروف را در آب ولرم با کمی مایع ماشین ظرفشویی، سرکه یا مواد شوینده اکسید کننده لباس برای مدت 1-2 روز خیس کنید. سپس آنها را آبکش کرده با جوله خشک نمایید.
جوشاندن
گلدان مینای تیره را میتوان با خیساندن یا فروبردن آرام آن در مقداری آب و مواد شوینده ظرفشویی و قرار دادن روی حرارت ملایم به مدت 15 دقیقه و سپس تمیز کردن سطح آن با یک برس یا اسفنج تمیز کرد.
از بین بردن لکه های ماندگار
لکه های بسیار سرسخت مانند چای و قهوه را می توان با استفاده از مقدار کمی مواد سفید کننده (مانند پودر مواد شوینده لباسشویی سفید کننده) و مالش با اسفنج نرم یا برس پاک کرد.
شیشه پاک کن
برای ظروف شیشهای فانتزی، رنگی و تزئینی، مایع تمیز کننده پنجره و یک پارچه میکروفیبر ممکن است موثر باشد.
هنگام استفاده از پاک کنندههای قوی همیشه یک منطقه کوچک از ظرف را به عنوان نمونه امتحان کنید تا مطمئن شوید که ظرف آسیب نمیبیند. پس از آن ظرفها را کاملاً بشویید.
هرگز از اسفنج های پشمی یا مفتول استیل استفاده نکنید زیرا ظرفهای شما را در معرض لکههای بیشتر قرار می دهد.
برای زیبا جلوه دادن ظروف غذاخوری به چه نکاتی توجه کنیم؟
- خیساندن ظروف در سرکه سفید به مدت سه دقیقه قبل از آبکشی و خشک کردن با حوله به از بین بردن لکههای آب سخت ظروف غذاخوری و لیوان کمک میکند.
- از بین بردن لکه های قهوه از لیوانها و همچنین لکه های روی قاشق و چنگال با مالیدن خمیر جوش شیرین و آب بر روی منطقه قبل از شستشو و خشک کردن انجام میشود.
- روی هم چیدن بشقابها و کاسههایی که بیشتر استفاده میشود مشکلی نیست، اما برای جلوگیری از خراشیدن و خرد شدن ظروف غذاخوری ظریف چینی خود که بندرت استفاده میشوند، آنها را در یک کارتن با قرار دادن پارچه بین هر قطعه نگهداری کنید.