یکی از لوازم سرو و پذیرایی که لازم است همواره در کنار سرویس ظروف غذاخوری قرار داشته باشند، سرویس کارد و قاشق،چنگال است. از آنجایی که این لوازم به کرات استفاده شده و شسته میشوند لازم است با دقت و وسواس انتخاب شوند . به دنبال راهکارهای اجرایی انتخاب سرویس کارد و چنگال را مطالعه بفرمایید:
کیفیت
اولین نکته در انتخاب کارد و قاشق،چنگال شما (مثل همه چیز) همیشه باید کیفیت باشد. فولاد ضد زنگ با نسبت کروم (که به جلوگیری از خوردگی کمک میکند و آن را “ضد زنگ” میکند) و نیکل (که به آن استحکام و جلوه بیشتری میبخشد) درجه بندی میشود.
کیفیت و درصد فولاد ضد زنگ بکار برده شده در ساخت کارد و قاشق،چنگال سبب میشود که آنها درخشش خود را برای مدت طولانی تری حفظ کنند و در برابر خراشیدن و خم شدن مقاومت بیشتری داشته باشند.
پیکربندی
اشکال مختلف و اندازههای انتخابی بسته به نوع و فرهنگ غذایی شما دارد. بهتر است طرحی را انتخاب کنید که با فرهنگ غذایی منطقه زندگی شما همخوانی داشته باشد.
سبک
دو سبک اصلی برای کارد و چنگال وجود دارد. سبک سنتی و سبک مدرن. در طرح سنتی شکل دسته کلاسیک و شاخههای چنگال کشیده و تیغهها پهنتر است. در طرح مدرن دستگیرهها ظریف و منحنی و چاقو ها با دندانههای عمیق تر هستند. هر دو سبک دارای مدل براق و مات میباشند.
لوازم و تجهیزات لازم برای کارد و قاشق،چنگال
به محض اینکه ظروف اساسی خود را مرتب کردید ، وقت آن است که لوازم قاشق، چنگال و لوازمی را که واقعاً آشپزخانه و میز شما را خاص می کند را انتخاب کنید. این قطعات به طور کلی بخشی از یک مجموعه کارد و قاشق،چنگال استاندارد نیستند و شما باید آنهایی را انتخاب کنید که متناسب با سبک شما و غذایی که دوست دارید، باشند.
چاقوهای تخصصی
چاقوها استفادههای گوناگونی دارند. چاقوهای پنیر و کره دارای تیغههای گرد مخصوص برش پنیرها و پخش های نرم هستند.
چاقوهای استیک بلندتر، تیزتر و محکم تر از چاقوهای رومیزی هستند و به مراتب محکم تر برای برش گوشت و صیفیجات هستند.
چاقوهای دسر و کیک خوری کوچکتر از چاقوهای رومیزی هستند که برای استفاده با چنگال دسر برای تقسیم ظریف دسرهای نرم طراحی شده اند.
چنگالهای مخصوص
چنگالهای کیک کوچک هستند و دارای قالبهای تیز و مسطح هستند که میتوان بدون استفاده از چاقو ، قسمتهای کیک و برش را به اندازه لقمه “برش” داد.
چنگالهای صدف چنگالهای کوچکی هستند که طراحی متفاوتی دارند، با سر خمیده برای مورد خاص و خوردن صدف استفاده میشوند.
چنگالهای بوفه با کاسه پهن، قاشق مانند و لبه برش تیز مشخص میشوند. آنها یک کاربرد همه کاره را برای خوردن انواع غذاها با یک دست، در حالی که بشقاب در دست دارید، ارائه میدهند.
قاشق های مخصوص
قاشقها در فرهنگهای مختلف موارد استفاده گوناگون دارند. در برخی از رژیمهای غذایی برای خوردن برنج و در برخی برای خوردن سوپ استفاده میشوند.
قاشقهای سوپخوری دارای قعر و گودی بیشتری بوده و کمی بزرگتر هستند. قاشقهای میوه خوری دارای یک کاسه خمیده و پهن هستند که برای جمع کردن تکههای میوه طراحی شده است.
قاشقهای سودا که به آنها قاشق پارفیت نیز گفته میشود، قاشقهای چای خوری دسته بلند هستند که برای دسرهای خامهای یا نوشیدنیهایی که در ظروف بلند سرو میشوند استفاده میشود.
قاشقهای قهوه و قاشق های اسپرسو به ترتیب برای فنجان های قهوه و اسپرسو کوچکتر و ظریفتر از قاشق چای خوری هستند.
سرو کنندهها
سروکنندههای سالاد برای ریختن و سرو انواع سالادها بسیار مناسب هستند. چنگالهای سالاد با دسته بلند بسیار متنوع هستند.
چنگالهای سرو به شما امکان میدهند گوشت های خرد شده یا قسمتهای جداگانه را به راحتی و با قلاب سرو کنید. سروکنندههای کیک با یک تیغه صاف و کوهای شکل که بدون زحمت زیر کیک ها و شیرینیهای ظریف میلغزد، دسرهای شما را در حین سرو سالم نگه میدارند.
ملاقههای گراوی کوچکتر از ملاقههای سوپ هستند، اما کاسههای عمیق یکسان و دستههای عمودی بلند دارند و برای سرو انواع سس ها مفید هستند.
کفگیرها برای سرو برنج و سایر دانه های نرم و بدون خرد کردن و فشرده کردن آنها مناسب هستند.
مراقبت از کارد و چنگال از جنس استنلس استیل
با مراقبت مناسب، کارد و قاشق،چنگال از جنس استنلس استیل شما سالها براق و درخشان بوده و دوام خواهند داشت. چند دستورالعمل وجود دارد که میتوانید آنها را دنبال کنید تا اطمینان حاصل کنید که درخشندگی لوازم شما تا سالها به شکل اولیه آن باقی میماند.
برای جلوگیری از لکه های زنگ زدگی و تیرگی
• کارد و چنگال خود را در اسرع وقت بعد از استفاده بشویید. غذاهای اسیدی و باقیماندهها میتوانند به تدریج باعث کدر شدن آنها شوند. قاشق های خود را درون موادی که اسیدی هستند به جای نگدارید.
• همیشه کارد و چنگال خود را قبل از اینکه آن را کنار بگذارید کاملا خشک کنید. اعم از شستشو با دست یا ماشین ظرفشویی، هرگونه رطوبت میتواند باعث خوردگی شود.
برای جلوگیری از خراش و آسیب سطح
• هنگام شستن کارد و چنگال خود مراقبت کنید. هر قطعه را جداگانه بشویید. از پدهای زبر و یا خشن استفاده نکنید زیرا باعث خراش فولاد می شود.
• اگر از ماشین ظرفشویی استفاده میکنید، کارد و قاشق، چنگال را با دقت در کنار هم قرار دهید. توجه داشته باشید که در طول چرخه شستشو آنها حرکت خواهند کرد، بنابراین سعی کنید بیش از حد هیچ قسمت از سبد کارد و چنگال را پر نکنید تا به هم ساییده و خراشیده نشود.
• کارد و قاشق،چنگال را به صورت مرتب در محفظه ها نگهداری کنید. تا از خراشیده شدن آن در کشو جلوگیری شود.
چگونگی بازسازی کارد و قاشق،چنگال مات یا براق
• از یک براق کننده کروم و یک پارچه نرم استفاده کنید. این کار به از بین بردن هرگونه علائم و بازگرداندن درخشش کارد و قاشق، چنگال کمک میکند.