دسته‌بندی نشده

چگونه ظروف چینی خود را انتخاب کنیم؟

انتخاب ظروف چینی

استفاده از ظروف غذا خوری چینی به شیوه امروزی در دنیا تاریخچه چندان دوری ندارد و در ایران نیز می‏توان گفت که تاریخچه استفاده از “سرویس چینی” خیلی دور نیست. هنوز می‏توانیم به‏یاد بیاوریم که ظرف چینی به‏عنوان یک ظرف دکوری لوکس و تزئینی در گنجه‏‌ها نگهداری می‏شدند و تنها در مراسم خاص مورد استفاده قرار می‏گرفت.

امروزه با بزرگ شدن صنعت ظروف چینی، تنوع آنان هم بیشتر شده و می‏توان انواع ظروف دکوری چینی، ظروف چینی پذیرایی، ظروف چینی گل دار و یا با طرح‏های برجسته را با جنس، کیفیت، ویژگی‏ها و خصوصیات مختلف پیدا کرد. برای مثال ظروف چینی، ظروف سفالی، ظروف سرامیک، ظروف چینی استخوانی یا ظروف بن چاینا، ظروف اوپال و … در بازار از شناخته شده ترین‏ها هستند.

برای اینکه بتوانیم بهترین انتخاب را بسته به نوع نیاز و شیوه استفاده داشته باشیم درباره ویژگی‏ها و نوع استفاده هر کدام مختصری توضیح میدهیم.

چگونه ظروف چینی را انتخاب کنیم؟

ظروف سفالی

ظروف سفالی، ظروف شکل گرفته از گل هستند که در درجه حرارت بالا پخته شده و بوسیله لایه‏ای از سرامیک پوشیده شده‏اند که معمولا چندان هم گران قیمت نیستند. از نظر ظاهری ضخیم وسنگین هستند و حس روستایی بودن و سادگی را القا می‏کنند. این ظروف به اندازه سایر انواع دیگر با دوام و قوی نیستند و به آسانی می‏شکنند.

ظروف سفالی با طرح‏های نقاشی شده با دست زینت داده می‏شوند. نمونه‏هایی از این ظروف را در لاله جین همدان می‏توانیم ببینیم. در ظاهر ظروف سفالی اغلب متخلخل هستند ، به این معنی که می‏تواند روی ظرف رد آب یا لکه ایجاد کند ویا آب را جذب کند، بنابراین شما باید از غوطه ور شدن آن در آب خودداری کنید. بیشتر ظروف سفالی لعاب‏دار قابلیت قرارگیری در ماشین ظرفشویی را دارند و می توان از آنها در مایکروویو استفاده کرد ، اما عاقلانه است که ابتدا شناسنامه نگهداری آن بررسی شود.

 

ظروف سفالی

ظروف سرامیک

نوع دیگر “ظروف سرامیکی” هستند ،که کمی با دوام تر از ظروف سفالی می‏باشند زیرا گل رس در دمای بالاتری پخته می‏شود و معمولاً برای استحکام به آن ماده شیشه اضافه شده است. بدنه ظروف ضخیم‌تر و مات تر از مواد عالی مانند چینی است و می‏تواند با انواع بافت‏های لعاب مانند براق، ساتن یا مات پوشیده شده باشد.

ظروف سرامیکی معمولاً در استفاده روزانه و غیر رسمی بکار می‏روند. نوع مرغوب این ظروف بسیار مناسب برای استفاده بوده و تنوع زیادی دارند و نگهداری از آنها بسیار آسان است. همچنین از این ظروف می‏توان در مایکروویو ، ماشین ظرفشویی، فر اجاق گاز و فریزر استفاده کرد ، اما همیشه ویژگی‏های خاص “ظروف غذاخوری”خود را با سازنده بررسی کنید. البته این ظروف نباید در معرض تغییرات ناگهانی یا شدید دما قرار بگیرند.

ظروف سرامیک

ظروف پرسلن یا ظروف چینی

ظروف پرسلن یا چینی ظروف غذاخوری هستند که از خاک رس دانه ریز ساخته شده اند و معمولاً از فلدسپار، کائولین و کوارتز تشکیل شده است که در دمای بالاتر تولید می‏شود. این باعث می‏شود ظروف غذاخوری حاصل از آن بسیار بادوام و دیرپای باشد. این فرایند همچنین اجازه می‏دهد تا بدنه ظرف نازک‏تر و ظریف‏تر ساخته شود که ظاهری تقریباً شفاف به آن می‏بخشد ، همچنین اجازه می‏دهد تا جزئیات شکل در طراحی بدنه یکپارچگی بیشتری داشته باشد.

این ظروف قابلیت قرارگیری در ماشین ظرفشویی، مایکروویو، و فر اجاق گاز را دارند، مگر اینکه سازنده موارد دیگری را اعلام کرده باشد. ظروفی که دارای خطوطی از طلا ، نقره یا پلاتین هستند نباید در مایکروویو قرار داده شوند و همچنین مواد پاک کننده با عطر لیمو یا مرکبات می‏توانند به بخش‏های فلزی آن آسیب وارد کنند. بسیاری از افراد ظروف چینی با تزئینات فلزی خود را با دست شستشو می‏دهند.ظروف چینی غالباً ظاهری مجلل دارند و برای استفاده در مناسبت های رسمی بسیار مناسبند ، اما در استفاده روزانه و غیر رسمی هم به سلیقه مصرف کننده از آنها استفاده میشود.

 

ظروف چینی

 

ظروف چینی استخوانی یا بن چاینا

خاکستر استخوان (از استخوان‌های حیوانات ، عموما گاو) با خاک رس چینی ترکیب شده و در دمای کمی پایین تر از ظروف چینی پخته می‏شوند و حاصل فرایند ماده‏ای بسیار سبک ، لطیف در احساس و شفاف با ظاهری شیری رنگ است .

با وجود ظاهر شکننده آن ، چینی استخوانی در واقع قوی ترین و با دوام ترین ظروف غذا خوری است. این ظروف قابلیت قرارگیری در ماشین ظرفشویی را دارند مگر اینکه دارای تزئینات فلزی باشند ،همچنین می‏توانند در مایکروویو و فراجاق گاز نیز قرار بگیرند. چینی استخوانی ، مانند چینی ، می‏تواند برای مصرف روزمره مورد استفاده قرار گیرد و یا برای یک مراسم رسمی گزینه مناسبی است .

ظروف چینی استخوانی

 

ظروف ملامین

اگر به دنبال ظروف نشکن هستید ، ظروف ملامین بهترین گزینه است. این ماده پلاستیکی سبک وزن و محکم بوده و انعطاف ناپذیر می‏باشد و دارای ظاهری صاف و صیقلی است. عملاً غیر قابل خراب شدن است و برای کودکان و استفاده در فضای باز ایده آل می‏باشد. معمولاً درماشین ظرفشویی در قسمت بالای ماشین می‏تواند قرار بگیرد اما برای مایکروویو یا اجاق گاز مناسب نیست و نباید با مواد غذایی موجود در آن گرم شود.

ملامین فاقد BPA است. BPA یک ماده شیمیایی صنعتی است که از دهه 1960 برای ساخت برخی از پلاستیک ها و رزین ها استفاده می شود. BPA در پلاستیک های پلی کربنات و رزین های اپوکسی یافت می‏شود. پلاستیک‏های پلی کربنات اغلب در ظروف نگهدارنده مواد غذایی و نوشیدنی‏ها ، مانند بطری‏های آب استفاده می‏شوند.

ظروف اوپال

جنس این ظروف از شیشه است که معمولاً در مورد “ظروف مخصوص غذا خوری“، ظاهری مات دارند. این ظروف در دمای فوق العاده زیاد برافروخته می‏شوند و به همین دلیل بسیار پایا و بادوام هستند. مشهورترین ظروف شناخته شده شیشه‏ای ، اوپال است که یک لمینت شیشه‏ای اختصاصی است که عملاً غیر قابل تخریب است. حتی اگر روی یک سطح سخت فرود آید ، شکسته نمی‏شود.

روف اوپال

این ظروف قابلیت قرارگیری در ماشین ظرفشویی و ماکروویو را دارند و شاید به دلیل نشکن بودن جاذبه بیشتری برای مصرف کننده داشته باشند اما در مراسم رسمی چندان طرفدار ندارند.

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *