دسته‌بندی نشده

چگونه دیس کباب یا دیس سرو غذا را انتخاب کنیم؟

انتخاب دیس کباب یا دیس سرو غذا

دیس سرو غذا از پرکاربردترین ظروف سرو و پذیرایی است چرا که برای انواع غذاها و مراسم از آن استفاده می‌شود. بعضی از دیس‌های سرو اختصاصا برای نوع غذای خاصی طراحی و تولید می‌شوند مانند دیس‌کباب یا دیس ماهی، ولی عموما ظروف سرو را می‌توان برای انواع غذا بسته به حجم آن انتخاب نمود.

انواع دیس کباب یا سرو غذا از نظر جنس:

بسته به نوع پذیرایی، دیس‌ها می‌توانند از جنس استیل، ملامین، چینی، چینی استخوانی، پیرکس، اوپال، سرامیک، چوب و یا بامبو انتخاب شود.

دیس کباب یا دیس سرو غذای پیرکس و اوپال:

دیس‌های پیرکس و اوپال به دلیل مزایا و قابلیت‌های بالایی که دارند از پرکاربردترین دیس سرو غذا محسوب میشوند. این دیس ها سبک بوده، به آسانی تمیز می‌شوند، در ماشین ظرفشویی و ماکروویر قابلیت استفاده دارند، نشکن و ضد خش هستند و رنگ آنان به مرور تغییر نمی‌کند.

از آنجائیکه این دیس‌ها می‌توانند دارای لبه های کوتاه حاشیه‌ای باشند برای سرو انواع خورشت ها و غذاهای دارای مایعات بیشتر مناسب می‌باشند.

دیس کباب یا دیس سرو غذای استیل:

دیس استیل به دلیل مزایایی که درا می‌باشد در صنعت غذایی بسیار پر کاربرد است. دیس استیل برای سرو ماهی، مرغ، انواع گوشت و کباب و حتی برنج بسیار مناسب است.

از مزایای دیس استیل موارد زیر را می‌توان عنوان نمود:

  • مقاومت در برابر خوردگی: ظروف استیل در برابر خوردگی و زنگ زدگی در مقایسه با سایر فلزات مقاوم هستند، به همین دلیل از آنان در آشپزخانه زیاد استفاده می‌شود.
  • سهولت تمیز کردن: سایر مواد مانند چوب یا پلاستیک دارای شیارها یا روزنه‌هایی هستند که در آن‌ها باکتری‌ها می‌توانند جایگزین شده و رشد کنند. دیس استیل صاف است و محلی برای پنهان شدن باکتری‌ها فراهم نمی‌کند، به شما این امکان را می‌دهد که آنها را به راحتی تمیز کنید، که یک مزیت اساسی برای صنایع غذایی است.
  • مقاومت کششی بالا دارد.
  • بسیار بادوام است و به آسانی از بین نمی رود.
  • مقاوم در برابر دما است.
  • شکل پذیری و ساخت آسان دارد و در اشکال مختلف ساخته می‌شود.
  • ظاهر نسبتا جذابی دارد.
  • سازگار با محیط زیست (قابل بازیافت) است.

دیس کباب یا دیس سرو غذای ملامینه:

از ظروف ملامین که تقریباً در دهه 1950 در اوج محبوبیت خود بود، اکنون برای مهمانی‌های خارج از خانه و پیک نیک ها به صورت معمولی استفاده می‌شود. ظروف ملامین طی 40 سال گذشته تقریباً به طور انحصاری در ظروف غذاخوری کودکان استفاده می‌شده است.

خود ماده ملامین عملاً غیر قابل تخریب است. با این حال، ثابت شده است که با گذشت زمان، مواد شیمیایی می‌توانند به مواد غذایی و نوشیدنی راه پیدا کنند به خصوص در معرض دمای بالا خطر بیشتر می‌گردد.

ملامین با گذشت زمان لکه دار می‌شود و ظروف غذاخوری رنگ خود را از دست می‌دهند. از آنجا که ملامین از یک رزین سفت ساخته شده است، این نوع ظروف غذا نیز می‌توانند خراشیده شوند.

ملامین می‌تواند در اطراف لبه ها لب پر شود. ملامین را نمی‌توان درون مایکروویو قرار داد،گرمای تولید شده در طی فرآیند مایکروفر، احتمال نفوذ مواد شیمیایی به غذاها را در این نوع ظروف غذاخوری افزایش می‌دهد. علاوه بر دما‌، عامل دیگری که مردم را در معرض خطر با مواد شیمیایی موجود در ملامین قرار می‌دهد، غذاهای اسیدی مانند مرکبات یا ترشیجات است. وقتی ظروف غذاخوری ملامین در معرض اسید قرار می‌گیرد، درست مانند گرم شدن عمل می‌کند.

 

دیس کباب یا دیس سرو غذای ملامینه

 

دیس کباب یا دیس سرو غذای چینی و بن چاینا:

دیس‌های چینی و بن چاینا بسیار زیبا، بادوام، ظریف و مناسب برای سرو انواع غذا، گوشت و ماهی و انواع کباب هستند. با توجه به طرح و رنگ جذاب می‌توانند با انواع تزیین غذا هماهنگ باشند. دیس چینی به آسانی تمیز شده، لک نمی‌شود و برای انواع غذاها کاربرد دارد. دیس چینی و بن چاینا قابلیت قرارگیری در ماشین ظرف شویی را داشته و اگر ابعاد آن اجازه دهد، می‌تواند در ماکروویو قرار گیرد.

برخی از انواع دیس چینی و بن چاینا با داشتن لبه‌های کوتاه اطراف اجازه سرو غذاهای با مایعات بیشتر را فراهم می‌کنند. با توجه به قالب‌های موجود این دیس‌ها در اشکال چهارگوش، بیضی، دایره و ابعاد مختلف تولید می‌شوند.

دیس کباب یا دیس سرو غذای چینی و بن چاینا

دیس کباب یا دیس سرو غذای سرامیک:

با اینکه دیس‌های سرامیکی چندان ظریف نیستند ولی به دلیل شکیل بودن و حفظ دما می‌توانند گزینه مناسبی برای سرو ماهی، مرغ و انواع کباب باشند. این ظروف برای قرارگیری در ماکروویو مناسب بوده و به آسانی تمیز می‌گردند.

دیس کباب یا دیس سرو غذای چوبی یا بامبو:

دیس‌های چوبی که به اشکال بیضی، گرد، مستطیل یا مربع هستند برای سرو غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از رستوران ها استفاده از دیس‌های چوبی برای سرو انواع مختلف غذا، چه از نوع پیتزا، همبرگر و یا انواع کباب، را ترجیح دهند. شاید دلیل این تمایل مربوط به تازگی و سبک روستایی آنهاست.

بازگشت به زمان ساده‌تری که مردم هرگز از بشقاب‌های ظریف چینی برای خوردن وعده‌های غذایی خود استفاده نمی‌کردند. برخی نیز استفاده از دیس‌های چوبی را مناسب نمی‌دانند. یک استدلال این است که دیس‌های چوبی غیر بهداشتی هستند. به این دلیل که باکتری در داخل شکاف‌های کوچک و برش های سطح چوب رشد می‌کند و تمیز کردن چوب سخت است.

اما مطالعات نشان داده‌اند که این فرض نادرست است. باکتری‌ها در شکاف دیس‌های چوبی تکثیر نمی‌شوند و به تدریج می‌میرند.

 

دیس کباب یا دیس سرو غذای چوبی یا بامبو

در واقع ، استفاده از دیسهای چوبی به عنوان صفحه نکات مثبت و منفی زیادی دارد:

نکات مثبت استفاده از دیس چوبی سرو غذا:

  • بسیاری از مردم سبک روستایی تخته‌های چوبی را دوست دارند.
  • کاملاً بهداشتی هستند.
  • چوب عایق خوبی است ، بنابراین به گرم نگه داشتن غذا کمک می‌کند.
  • دوام بیشتری نسبت به دیسهای معمولی دارند.
  • چوب تخریب پذیر و تجدید پذیر است.

نکات منفی استفاده از دیس چوبی سرو غذا:

  • بسیاری از مردم سرو غذا روی تخته‌های چوبی را دوست ندارند.
  • نمی‌توان از آنها برای سرو انواع غذا استفاده کرد.
  • بسیاری از تخته‌های چوبی را نمی‌توان در ماشین ظرفشویی قرار داد.
  • آنها فضای ذخیره سازی بیشتری نسبت به صفحات سنتی اشغال می‌کنند.
  • آنها لبه ندارند، بنابراین تکه‌های مواد غذایی ریخته شده را نمی‌گیرند.
  • برای استفاده از دیس‌های چوبی سرو غذا لازم است نکات بهداشتی را رعایت کنیم. این ظروف تا زمانی که به درستی تمیز شوند، برای تهیه غذا کاملاً ایمن هستند.

تمیز کردن دیس چوبی:

سینی را درون سینک یا ماشین ظرفشویی، با مواد شوینده یا ضد عفونی کننده‌های تجاری که در ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنید شستشو دهید. سپس اجازه دهید سینی کاملا خشک شود.

از بین بردن لکه روی سینی چوبی:

  • روش اول: آب و آهک را در یک کاسه مخلوط نمایید تا خمیر شود. این خمیر را روی سینی چوبی بمالید و بگذارید 10-15 دقیقه بماند. اکنون ، 2 قطره مایع ظرفشویی را روی اسفنج ریخته و سینی را با آن بشویید. لکه‌های سینی چوبی کامل از بین می‌روند.
  • روش دوم: تخته را کاملا خشک کرده و کمی نمک یا جوش شیرین روی آن بپاشید. با استفاده از اسفنج یا برس آغشته به آب داغ ، لکه را پاک کنید. یا نیمی از لیمو ترش را بر روی جوش شیرین و نمک مالش دهید. این اسید و جوش شیرین یا نمک سبب زدودن لک ها می‌شود.

از بین بردن لکه روی سینی چوبی

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *