دسته‌بندی نشده

چگونه از ظروف فانتزی،دکوری و عتیقه نگهداری کنیم؟

ظروف عتیقه، فانتزی و چینی

چرا خانم ها علاقمند به جمع‌آوری ظروف فانتزی، دکوراتیو و یا عتیقه هستند؟ جذابیت واقعی جمع‌آوری این ظروف این است که برخی افراد طرح، رنگ یا الگوی ظروف را دوست دارند. ولی علاوه بر آن بشقاب‌های قدیمی دارای یک تاریخچه پنهان و داستان‌هایی در ورای ظاهر زیبای خود هستند و همچنین در دهه‌های گذشته جمع آوری ظروف فانتزی به عنوان یک نوع سرمایه‌گذاری مطرح بود.

تاریخچه ظروف فانتزی چینی

در حالی که سفالگری یک هنر بسیار قدیمی است، ظروف چینی ظریف برای اولین بار در چین و بین سال‌های 960 – 1127 (میلادی) تولید شد. کشف ” خاک رس کائولن” امکان حرارت دادن ظروف در دمای بالا (2200 – 2600 درجه فارنهایت) و ایجاد یک محصول سفید درخشان را فراهم کرد.

هنگامی که مارکوپولو در سال 1295 از خاور دور بازگشت، ظروف سرامیکی را به نام “چینی” به همراه آورد . این ظروف برای همه بسیار جذاب و شگفت‌انگیز بودند. کلمه “چینی” از “چین” گرفته شده است. سرانجام به این ظروف بر اساس کشور مبدا “چینی” گفته می‌شود.

اروپایی‌ها از ظروف زیبا با تزئینات آبی کبالت در یک زمینه سفید و روشن استقبال کردند. اما فقط خانواده سلطنتی و افراد بسیار ثروتمند می‌توانستند از پس تهیه چینی برآیند. بتکده‌ها، اژدها، لک لک‌ها،گل صد‌تومانی، گلهای نیلوفر آبی و گل داودی از طرح های محبوب چینی از قدیمی تا به امروز هستند.

 

تاریخچه ظروف چینی

 

ظروف سفالی که با لعاب قلع پوشش داده شده بودند در ایتالیا در دوران رنسانس محبوبیت بسیار یافت.
در قرن هفدهم ، ظروف چینی به اروپا راه یافت و مردم جذب الگوهای رنگارنگ و آبی روی ظروف سفید شدند. تا اوایل قرن 18 اروپایی ها نتوانسته بودند فرمولی را برای ایجاد ظروف چینی خود تهیه کنند . در سال 1709 فرآیند تولید چینی لوکس با الگوهای پیچیده در آلمان شکل گرفت.

 

ظروف چینی لوکس و عتیقه

 

لوئی پانزدهم پادشاه فرانسه علاقه زیادی به تولید ظروف چینی داشت. در سال 1738 ، وی کارخانه‌ای در Chateau de Vincennes تأسیس کرد، سپس در سال 1758 تولید خود را به Sevres منتقل کرد. اشراف با خريد چينی پادشاه ،وی را مورد لطف خود قرار می‌دادند.

و اینگونه بود که اروپا به مرکز ظروف چینی فانتزی و عتیقه تبدیل شد.

ظروف عتیقه و شیک

نحوه شناسایی و ارزش‌گذاری ظروف فانتزی، دکوری و عتیقه

شناسایی ظروف قدیمی به تحقیق و آموزش زیادی نیاز دارد. شما همیشه نمی‌توانید به فروشندگان آنلاین اعتماد کنید. یک ظرف عتیقه باید حداقل 100 سال قدمت داشته باشد، اما مواردی که در فروشگاه آنلاین عرضه می‌شود، اغلب بدون ذکر عتیقه یا “نادر” نام برده شده‌اند. یک عتیقه واقعی لازم است با توضیحات دقیق محصول شامل تولید کننده، تاریخ، الگو، کشور مبدا و شرایط ارائه می‌شود.

قطعات بسیار قدیمی یا منحصر به فرد می‌توانند بسیار گران قیمت باشند. ساده‌ترین راه برای تشخیص ارزش هر عتیقه، نشان دادن آن به یک ارزیاب است. علامت تجاری، کشور مبدا، سال ساخت باید در پشت ظرف قید شده باشد.

نحوه شناسایی و ارزش گذاری ظروف عتیقه

تغییرات ظروف چینی از گذشته تا حال

شکل و طرح ظروف چینی در دوران مختلف با هم متفاوت بوده و بستگی به فرهنگ و آداب غذا خوردن داشته است. برای مثال در قرن شانزدهم تا هجدهم میلادی، رسم غذاخوری به این شکل بوده که بشقاب مشترک وجود داشته و سپس فرانسه مفهوم بشقاب جداگانه را تعریف کرد. و در اواسط قرن 19 میلادی، ناهار‌خوری به سبک روس رواج پیدا کرد. سبک روسی به این معنی بود که بشقاب‌های آبکاری شده جداگانه به هر میهمان داده می‌شد.

طراحی ها ی ظروف در آن دوران اغلب کپی از حکاکی ها بودند و شامل صحنه های عاشقانه از حومه انگلیس، صحنه‌های عجیب شهر یا چشم اندازهای ایتالیا ، هند یا چین بودند.

 

سیر تاریخی ظروف چینی

 

سایر نقوش طراحی شامل پرتره‌هایی از شخصیت‌های تاریخی، حیوانات عجیب و غریب ، گل‌ها و صحنه‌هایی از داستان‌ها یا ادبیات بود. بعد از جنگ 1812، سازندگان ظروف انگلیسی شروع به تولید مواردی برای بازار ایالات متحده کردند که شامل صحنه‌هایی از مکان‌های معروف آمریکایی، نشانه‌های طبیعی، ساختمان‌های قابل توجه و جاده‌های ریلی بود.
با افزایش محبوبیت طرح‌های زیبا، ظروف چینی فانتزی به شکل سوغاتی به گردشگران ارائه می‌شد. در روزهای قبل از اینکه همه دوربین داشته باشند ، مردم تصاویر سفرهای خود را که در بشقاب نقش بسته بود، خریداری می کردند. بشقاب‌های نمایشگاه جهانی از زمان نمایشگاه بزرگ لندن در سال 1856 بسیار معمول شدند. بشقاب‌های فانتزی به عنوان سوغات بسیار طرفدار پیدا کردند.

 

ظروف دکوری

ظروف محبوب قرن بیستم

برند‌های معروف ظروف چینی شروع به تولید طرح‌هایی در رنگ‌های قرمز، آبی، سبز روشن، زرد قناری و عاجی کردند. در سال‌های بعد رنگ‌های دیگری به آن افزوده شد، از جمله فیروزه‌ای، صورتی، خاکستری، طلایی و چندین رنگ دیگر. از آن جمله به برندهای زیر می‌توان اشاره کرد:

Depression Glass نوعی ظروف شیشه‌ای بود که در دهه 1920 محبوبیت زیادی پیدا کرد. تکنیک‌ها و مواد جدید تولید اجازه تولید صفحات شیشه‌ای شفاف، کاسه‌ها و غیره را می‌دهد. رنگ‌های محبوب شامل سبز صورتی و طلایی است.

ظروف زیبا دکوری و نگهداری آن

کورل در سال 1970 معرفی شد. بشقاب‌ها ، کاسه‌ها و فنجان‌های سبک و نازک چشم نواز و در عین حال مقاوم بودند.

Noritake در سال 1904 توسط برادران موریمورا با تولید محصولی افتتاح شد تا مورد توجه آمریکایی ها در بازارهای گران قیمت و بودجه قرار گیرد. پس از جنگ جهانی دوم ، آنها با نام “رز چین” برای جلوگیری از احساسات منفی نسبت به ژاپن در سال‌های پس از جنگ به بازار عرضه شدند. تا سال 1953، نام Noritake بازگشت، که در لوگو خود دارای یک پشت بند جدید (حرف N” “در داخل یک تاج گل) بود، و امروز یکی از بزرگترین تولید کنندگان ظروف غذاخوری در جهان است.

 

ظروف چینی و نگهداری آن

مراقبت و نگهداری از ظروف فانتزی و عتیقه

  • اگر بشقاب‌های مورد علاقه شما عتیقه و قدیمی نبوده و چندان شکننده و ظریف نیستند، می‌توانید آنها را در ماشین ظرفشویی قرار دهید ، اما اگر ظروف قدیمی و عتیقه بوده و ظریف می‌باشند بهتر است از استفاده از ماشین ظرفشویی خودداری کنید.
  •  ظروف قدیمی و فانتزی را با استفاده از مواد شوینده ملایم و پارچه‌ای نرم در آب گرم تمیز کنید.
  •  روی سینک ظرفشویی را یک حوله قرار دهید تا از لیز خوردن و شکستگی آن جلوگیری شود.
  • تغییرات ناگهانی دمای آب می تواند منجر به شکستگی شود (بسیاری از ترک های ریز) پس از تغییرات ناگهانی آب بپرهیزید.
  •  پس از شسنشو ظروف را با پارچه ای نرم خشک کنید.
  •  ظروف عتیقه که در بوفه قرار نمیگیرند را در جعبه یا کارتن قرار داده و بین آنها بالشتک های هوا یا پارچه‌های نرم قرار دهید.
  •  ظروف فانتزی و عتیقه را هرگز در ماکروویو قرار ندهید و اگر چنانچه این ظروف دارای ترک هستند از آنان استفاده نکنید زیرا اگر در ساخت آنان سرب بکار رفته باشد ممکن است از ترک‌ها به مواد غذایی نفوذ کنند.

نحوه تمیز کردن لکه‌های قدیمی از روی ظروف فانتزی و عتیقه

• خیساندن : ظروف را در آب ولرم با کمی مایع ماشین ظرفشویی، سرکه یا مواد شوینده اکسید کننده لباس برای مدت 1-2 روز خیس کنید. سپس آنها را آبکش کرده با جوله خشک نمایید.
• جوشاندن :گلدان مینای تیره را می‌توان با خیساندن یا فروبردن آرام آن در مقداری آب و مواد شوینده ظرفشویی و قرار دادن روی حرارت ملایم به مدت 15 دقیقه و سپس تمیز کردن سطح آن با یک برس یا اسفنج تمیز کرد.
• از بین بردن لکه های ماندگار : لکه های بسیار سرسخت مانند چای و قهوه را می توان با استفاده از مقدار کمی مواد سفید کننده (مانند پودر مواد شوینده لباسشویی سفید کننده) و مالش با اسفنج نرم یا برس پاک کرد.
• شیشه پاک کن: برای ظروف شیشه‌ای فانتزی، رنگی و تزئینی، مایع تمیز کننده پنجره و یک پارچه میکروفیبر ممکن است موثر باشد.
• هنگام استفاده از پاک کننده‌های قوی همیشه یک منطقه کوچک از ظرف را به عنوان نمونه امتحان کنید تا مطمئن شوید که ظرف آسیب نمی‌بیند. پس از آن ظرف‌ها را کاملاً بشویید.
• هرگز از اسفنج های پشمی یا مفتول استیل استفاده نکنید زیرا ظرف‌های شما را در معرض لکه‌های بیشتر قرار می دهد.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *