دسته‌بندی نشده

هفت قدم تا یک صبحانه دلچسب ایرانی با اصالت”سرویس چینی ایرانی”

صبحانه ایرانی با ظروف ایرانی

(صبحانه ایرانی و اتریشی در سرویس صبحانه ایرانی)

دایی هادی سال‌ها قبل برای تحصیل رفت کشور اتریش و پس از فارغ التحصیل شدن با همکلاسی اتریشی خود ازدواج کرد و همانجا ماندگار شد. دایی جون قدیم‌ها کمتر به ایران می‌آمد، ولی از وقتی بچه‌هایش از آب و گل در آمده بودند و کارش هم سبک‌تر شده بود، به خانم جان و فامیل بیشتر سر میزد. در این سفر اخیر دایی جان همسر اتریشی خود را به همراه آورده است و دوست دارد او را با فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی بیشتر آشنا کند. به این ترتیب بود که من برای یک صبحانه سنتی آنان را دعوت کردم. گزینه‌های روی میز شامل صبحانه در یک کافه مدرن، صبحانه عمو هوشنگ با املت سنتی و صبحانه در منزل بود. که گزینه سوم پذیرفته شد.

املت در ظرف چینی

دایی هادی می‌گفت: اتریشی‌ها برای صبحانه ارزش خاصی قایل هستند ولی آن را آسان می‌گیرند و آخرهفته‌ها تمایل دارند که مراسم صبحانه را به بهترین شکل و مفصل برگزار کنند. معمولا توی کافه‌ها صبحانه به‌صورت تک نفره سرو می‌شود. ما هم برای احترام به زن دایی جان مراسم را با میز صبحانه ایرانی و اتریشی در “سرویس چینی ایرانی” تدارک دیدیم.

میز صبحانه ایرانی و اتریشی با “سرویس چینی ایرانی”:

من برای پذیرایی” سرویس چینی پذیرایی سفید” را انتخاب کردم چون مواد غذایی را با جلوه بیشتری نشان می‌دهد. ظروف مورد نیاز را آماده کرده و مشغول چیدن مواد غذایی درون آن‌ها شدم.
بر اساس تحقیقات من صبحانه سنتی اتریشی خیلی متفاوت از دیگر بخش‌های اروپا نبود و به آسانی تهیه می‌شد. آنها تمایل به نوشیدن قهوه و آب میوه دارند. اگر چه چای هم در هتل‌ها سرو می‌شود. من در کنار “سرویس چای خوری”، “سرویس قهوه خوری” را جای دادم و “لیوان های بلور” را برای نوشیدن آب میوه تازه آماده کردم.

انواع نان در “دیس بیضی بزرگ”:

یک نوع نان سنتی در اتریش پخت می‌شود به نام نان زمل یا semmel که طرفدار زیاد دارد. این نان یک جور رول نان است که به آن Kaisersemmel هم می‌گویند که از آرد سفید ، مخمر ، مالت ، آب و نمک تهیه و به شکل دایره با برش‌های منحنی، شکل داده می‌شود.

ظرف بیضی

این نان ماندگاری بالایی دارد و در وعده‌های غذایی مختلف خورده می‌شود. من مشابه نان زمل را در فروشگاه نان ایرانی پیدا کردم و در “دیس بیضی بزرگ” جای دادم. دو عدد “دیس بزرگ بیضی” دیگر را با نان سنگک برش داده شده و نان بربری پر کردم.

انواع پنیر و زامبون در “دیس پازل”:

یکی از خانه‌های دیس پازل را اختصاص دادم به پنیر. پنیر لیقوان تبریز، پنیر فتا، پنیر خامه ، پنیر چدار و موزورلا را بصورت ردیفی درکنار هم قرار دادم و هر بخش را با سیاه دانه و مغز گردو تزئین کردم.. خانه وسطی “دیس پازل” را از ژامبون، بیکن دودی و سوسیس ورقه شده سرخ شده یه صورت ردیفی پر کردم.

دیس پازل برای صبحانه

که اتریشی‌ها دوست دارند و در صبحانه سنتی از بخش های جذاب آن است. یکی دیگر از خانه‌های “دیس پازل” را هم به کره پاستوریزه، کره ایرلندی، کره سبزیجات ، کره زعفرانی ، کره فرانسوی و کره یو اس اختصاص دادم.

مربا و عسل در “ظرف سه خانه”:

دو “سرویس ظرف سه خانه” در نظر گرفتم. توی هر کدام از خانه ها به ترتیب مربای بالنگ، مربای آلبالو، مربای هویج، مربای بهار نارنج، مربای به را جای دادم و عسل را درون “ظرف مربا خوری” کوچک ریختم. با این ترکیب مجموعه‌ای از مرباهای محلی و خوش طعم و خوش رنگ ایرانی را یکجا جمع کردم . در صبحانه سنتی اتریشی مربا که به آن مارمالاد میگویند جایگاه خاصی دارد که با نان زمل و کره صرف می‌شود.

ظرف سه خانه برای صبحانه

خامه و سرشیر در “ظرف دوخانه”:

خامه و سرشیر محلی جایگاه خاص خودش را در صبحانه سنتی ایرانی دارد. هر کجا مربا و عسل هست، خامه و سرشیر همراه همیشگی است.

سیفی جات و سبزیجات تازه در “دیس سفید گرد”:

خیار، گوجه فرنگی، فلفل سبز شیرین را ورقه ورقه کره و در “دیس سفید گرد” جا داده و با کمی جعفری خرد شده آن را تزئین کردم.

حلیم و عدسی در “کاسه‌های پیرکس”:

حلیم گندم با گوشت بوقلمون از صبحانه های مورد علاقه خانم جون است که نمی‌شد از سفره ایرانی ما حذف شود. این بود که آن را از بهترین آشپزخانه تهیه کردم و در ظرف پیرکس ریخته و روی آن را با دارچین و کنجد تزئین کردم.
ظرف پیرکس دیگری را برای عدسی دست پخت مادر جون آماده کردم. و به یاد زمستان‌های سردی افتادم که تا یک کاسه عدسی گرم نمی‌خوردیم مادر جون نمی‌گذاشت به مدرسه برویم.

ارده و شیره، مقوی و پر خاصیت در “کاسه چینی سفید”:

این صبحانه پرخاصیت که از مخلوط کردن ارده و شیره انگور بدست می‌آید در زمستان همتا ندارد. دایی هادی که متخصص تغذیه است، با دیدن آن یادآوری کرد که کنجد خواص بی‌شماری دارد. او گفت که کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم است و کسانی که معده آنان شیر را نمی‌تواند تحمل کند و به آن واکنش نشان می‌دهد، برای تامین کلسیم مورد نیاز روزانه می‌توانند از ارده استفاده کنند.

انواع تخم مرغ در” دیس گرد سفید”:

در صبحانه سنتی اتریشی تخم مرغ بصورت آب‌پز و یا نیمروی خورشیدی از ارکان اصلی است و املت سنتی از لذایذ صبحانه ایرانی. این بود که هر سه مدل تخم مرغ را در “دیس گرد سفید” به صورت ردیفی جای دادم. تخم مرغ‌های آب پز را حلقه حلقه کردم و با کمی جعفری تزئین نمودم. بر روی نمیروها فلفل سیاه پاچیدم و کنار املت را با زیتون تزئین کردم.
و به این ترتیب بود که ما یک صبحانه بین المللی تدارک دیدیم که هر نوع ذائقه ای را راضی می‌کرد. و این اشتراک دو کشور خاص بودن سنت ها و اصالت را به نمایش گذاشت.

منبع: wikipedia

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *