دسته‌بندی نشده

راهکارهای استفاده از ظرف‌های دو خانه، چند خانه یا اردورخوری

ظرف چهار خونه

“ظرف های چند خانه “که به نام “اردور خوری” نامیده می‌شوند کاربرد‌های زیادی دارند. “اردور” یا همان پیش غذا ، در اصل یک واژه فرانسوی است و آن خوراکی اشتها آوری است که معمولا قبل از غذای اصلی خورده می‌شود. ما در فرهنگ فارسی از واژه چاشنی یا اشتها آور استفاده می‌کنیم. اشتها‌ آورها همانگونه که از نامشان پیدا است به همراه غذا صرف شده و اشتیاق و میل به خوردن غذا را بالا می‌برند.

“اردورخوری” یا “کاسه ترشی خوری”؟

هنوز یادمان هست که اول فصل پاییز مادران و مادر بزرگ‌های ما زمان زیادی را صرف درست کردن ترشی وانواع سبزیجات شور می‌کردند تا در طول سال به مرور همراه غدا خورده شود. ترشی و شور را توی کوزه سفالی لعاب دار یا کلوک‌های بزرگ می‌ریختند (ظرف های بزرگی که ترشی را در آن نگهداری می‌کردند.

کاسه ترشی خوری

بیشتر در شیراز از این اصطلاح استفاده می‌شود) و توی انباری یا زیر زمین نگهداری می‌کردند تا خنک بماند. زمان استفاده ترشی‌ها را درون “کاسه های کوچک ترشی خوری ” می‌ریختند و در سفره جای می‌دادند.

مزیت های “ظرف های چند خانه “

“ظرف های چند خانه” که معمولا بصورت “ظرف دوخانه”، “ظرف سه خانه”، “ظرف چهارخانه” و “ظرف پنج خانه” در بازار یافت می‌شود ، ویژگی‌های عملکردی بیشتری نسبت به “کاسه های کوچک ترشی خوری” دارد که در زیر آورده می‌شود.

  •  بسته به تنوع، ترشی ، زیتون و سیزیجات شور ، می‌توان از ظرف هایی با خانه بیشتر یا کمتر استفاده کرد.
  • برای میز صبحانه ظرف مناسبی برای قرار دادن مغز گردو و سیاهدانه است.
  •  برای میز صبحانه برای جای دادن انواع مربا ظرف چینی مناسبی است.( مربای آلبالو، به، هویج، انجیر و … با توجه به رنگ آمیزی متنوع می‌توانند ایجاد جذابیت نمایند)
  •  برای پذیرایی “ظرف چینی” مناسبی برای چیدن انواع شکلات و آبنبات می‌باشد.
  •  برای پذیرایی “ظرف چینی” مناسبی برای جای دادن انواع مغز(پسته، فندق، بادام و …) می‌باشد.

    ظرف برای آجیل

  •  ظرف مناسبی برای چیدن خرما است.
  • برای صبحانه قابل استفاده برای قرار دادن انواع پنیر، کره، خامه و سرشیر می‌باشد.

    ظرف برای صبحانه

استفاده از “ظرف های چند خانه” برای پیش غذا یا “اردور”

ظرف پیش غذا

به عنوان پیش غذا معمولا از خوراکی های کوچک و یا انواع سالاد استفاده می‌شود.

  •  انواع پوره، غذاهای انگشتی، انواع تارت، سبزیجات و ……
  •  سالاد الویه، سالاد سیب زمینی، سالاد انواع لوبیا ، سالاد نخود فرنگی و………..
  •  انواع کالباس ورقه شده
  •  انواع پنیر رزقه ای
  •  انواع ماست، ماست و خیار، ماست و بادمجان، ماست و کدو، ………………
  •  انواع دلمه یادمجان، گوجه فرنگی، برگ مو ، ……

برای پیش غذا هایی که با انواع سس یا خردل مصرف می‌شوند، پیشنهاد می‌شود یک یا دو خانه برای سس ها در نظر گرفته شود.

طریقه شستشو “ظرف چند خانه”

قسمت‌هایی از “ظرف چند خانه” که جنس آنها از چینی است، قابلیت قرار گیری در ماشین ظرف شویی را دارا می‌باشند. لازم است ظرف‌هایی که دارای پایه یا سینی چوبی می‌باشند، این قسمت‌ها جداگانه تمیز شود. برای این کار کافی است یک حوله را با آب یا آب مخلوط با کمی سرکه مرطوب کرده و قسمت‌های مختلف چوبی با آن تمیز شوند. در صورت کدر شدن چوب‌ها، آن‌ها را با کمکی پنبه آغشته شده به روغن خوراکی بدون بو، براق نمایید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *