دسته‌بندی نشده

نحوه درست چیدمان ظروف روی میز شام

نحوه درست چیدمان ظروف روی میز شام

لذت زندگی شاید در شادی‌های کوچک باشد. یکی از این شادی‌های کوچک لذت بخش مهمانی رفتن و مهمانی دادن است. همان جایی که به خودمان اجازه می‌دهیم یک شب رژیم غذایی را بگذاریم کنار و یا یک تکه کیک به خودمان جایزه بدهیم. شادی‌های لحظه‌ای که حس خوب زندگی کردن دارد.

از زمانی که تلفن را بر می‌داریم و مهمان‌ها را یکی یکی دعوت می‌کنیم تا خرید و پخت و پز و چیدمان ظروف روی میز شام لذت بخش هستند. خانم جان همیشه می‌گفت: مهمان برکت خانه است و به یمن این برکت سعی می‌کنیم بهترین هنرنمایی خودمان را برای چیدن ظروف و غذاها روی میز شام ارائه بدهیم.

برای چیدمان درست ظروف روی میز شام از کجا شروع کنیم؟

چیدن میز اغلب کاری عجولانه و لحظه آخری است که می‌تواند شما را نسبت به جای‌گذاری صحیح ظروف تخت، سوپ خوری، کارد و لیوان و دستمال‌ها سردرگم کند. برای جلوگیری از استرس، با یک ایده سفره آرایی آسان، تمرکز خود را بر روی غذا، خانواده و دوستان خود بگذارید. این دستورالعمل‌های چشمگیر (و مقرون به صرفه) را بکار بگیرید:

اصول اولیه چیدمان میز شام

مهمانی چه رسمی باشد و یا غیر رسمی و یا یک دور‌همی کوچک یک چیدمان اولیه دارد که تغییر ناپذیر است و پایه اصلی تمام چیدمان‌های ظروف و لوازم اصلی بر روی میز است. حال چه پذیرایی نهار باشد و یا شام این چیدمان بر روی میز قرار می‌گیرد و موارد دیگر بسته به نیاز اضافه می‌شوند.

  • اگر بر روی میز رومیزی استفاده میکنید، تمام ظروف بر روی آن چیده می‌شوند. در غیر این صورت باید از زیر بشقابی برای هر ست استفاده کرد.
  • بشقاب غذای اصلی در مرکز وسایل صرف غذا قرار گرفته و دیگر وسایل در اطراف آن قرار می‌گیرند.
  • ظروف تخت اضافه و بشقاب کوچک همراه، به ترتیب استفاده از آنها در اطراف بشقاب اصلی چیده می‌شوند.
  • چنگال در سمت چپ بشقاب اصلی و در سمت راست بشقاب، قاشق و کارد قرار می‌گیرد. لبه تیز کارد به سمت بشقاب قرار گرفته و قاشق در سمت راست آن جای می‌گیرد.
  • لیوان آب در بالای کارد قرار داده می‌شود.
  • دستمال سفره می‌تواند زیر چنگال یا بشقاب برای پذیرایی غیر رسمی قرار داده شود.

اصول اولیه چیدمان میز شام

چیدمان میز در مراحل بعدی و اضافه کردن ظروف بر اساس نوع مواد غذایی و وعده غذایی:

  • اگر قرار است سالاد سرو شود، چنگال سالاد در سمت چپ چنگال شام قرار می‌گیرد. اگر سالاد سرو نمی‌شود، چنگال می‌تواند برداشته شده و یا آن را در سمت راست چنگال شام قرار دهید تا در صورت لزوم به عنوان چنگال دسر استفاده شود. (چنگال دسر را می‌توانید هنگام سرو دسر نیز سر میز بیاورید)
  • اگر سوپ سرو می‌شود، ظرف سوپ را بر روی ظرف غذای اصلی قرار داده و یک قاشق سوپ‌خوری در سمت راست قاشق اصلی غذا قرار دهید.
  • بشقاب‌های سالاد یا نان و کره ، پنیر یا سبزی خوردن و یا ماست در سمت چپ چنگال ها قرار می‌گیرند. بشقاب کره و پنیر را در بالای چنگال‌ها قرار داده و کره پخش‌کن را بر روی آن جای می‌دهیم.
  • فنجان و نعلبکی با دسته به سمت راست در بالای قاشق ها قرار می‌گیرد. لیوان‌های شربت یا آب را می‌توان در سمت چپ فنجان قهوه یا چای قرار داد.

چیدمان میز در مراحل بعدی و اضافه کردن ظروف بر اساس نوع مواد غذایی و وعده غذایی

چیدمان ظروف بر روی میز شام رسمی

اصول اولیه چیدمان ظروف بر روی میز شام را انجام می‌دهیم و بعد موارد زیر را بر حسب نیاز به آن اضافه می‌کنیم:

  • لیوان‌های نوشیدنی (در صورت لزوم و اگر تنوع نوشیدنی هست برای هر یک، یک لیوان جداگانه در نظر می‌گیریم. برای مثال لیوان دوغ لازم است از لیوان نوشیدنی گازدار جدا باشد) همراه با لیوان آب در سمت چپ فنجان قهوه قرار گرفته‌اند.
  • قاشق‌های غذا، سوپ و یا دسر در سمت راست چاقو قرار دارند یا می‌توان هنگام سرو سوپ یا دسر آن را روی میز آورد.
  • برای پوشش بیشتر، یک بشقاب اضافه زیر بشقاب غذای اصلی قرار دهید.

چگونه یک میز شام رسمی که تمامی افراد دور میز نشسته‌اند را خاص کنیم

در حالت معمول ممکن است دسترسی به غذاهای روی میز برای تمام افراد نشسته در دور میز ممکن نباشد و دست به دست دادن غذا چندان دلچسب نیست. در این حالت چه باید کرد؟

  • در این حالت بهتر است به تعداد صندلی‌های موجود مهمان دعوت کنیم. بهتر است محل نشستن افراد با کارت‌های نام از قبل مشخص شده باشند تا برای نشستن سردر گم نشوند.
  • قبل از نشستن مهمانان به دور میز شام بهتر است پیش غذا و نوشیدنی را در اتاق نشیمن سرو کنید. در نتیجه سوپ و پیش غذا از روی میز حذف می‌گردد.
  • قبل از فراخواندن میهمانان، جام‌های آب و یا نوشیدنی‌های روی میز را پر کرده و نان و کره را در دسترس میهمانان قرار دهید. اگر سالاد سرو می‌کنید، بشقاب‌های جداگانه سالاد را پر کنید و آنها را در چند مکان تنظیم کرده و قرار دهید.
  • زمانی که مهمانان مشغول صرف سالاد هستند، بشقاب‌های غذا را پر کرده و تزئین کنید و جلو مهمانان قرار دهید.
  • قبل از سرو دسر، میز را از تمام ظروف، از جمله لیوان‌های اضافی، نمک و فلفل پاش و ظروف چاشنی پاک کنید.
  • فنجان‌های دسر و قهوه را سرو کنید. شکر و خامه را روی میز قرار دهید.

شما می‌توانید پس از اینکه مهمانان میز را ترک کردند بقایای میز را جمع کنید.

چگونه یک میز شام رسمی که تمامی افراد دور میز نشسته‌اند را خاص کنیم

 

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *