دسته‌بندی نشده

نحوه انتخاب ظروف پذیرایی برای مهمانی رسمی و غیر رسمی

نحوه انتخاب ظروف پذیرایی برای مهمانی رسمی و غیر رسمی

ظروف غذاخوری جاذبه اصلی بسیاری از میزهای پذیرایی برای مراسم شام یا نهار است.. ظروف غذاخوری زیبا، میز را باشکوه، غذا را لذیذ، اشتها را افزون و روحیه را شاداب می‌کند. انتخاب ظروف پذیرایی نشان دهنده سبک زندگی شماست و کلید انتخاب آن تفاوت‌های بین نوع پذیرایی(رسمی و غیر رسمی) است. شما با درک صحیح و ظرافت خاص می‌توانید ظروف را برای استفاده روزانه، مراسم رسمی و یا مراسم غیر رسمی دست چین کنید.

انواع ظروف غذاخوری کدام است؟

ظروف، شامل بشقاب‌های غذا خوری و ظروف سرو و پذیرایی است که نقطه کانونی میز شما نیز می‌باشد. قبل از شروع در مورد انتخاب طرح و رنگ، تمرکز و توجه خود را بر روی این بگذارید که چه نوع ظرف را واقعاً دوست دارید؟ ظروف چینی استخوانی، سرامیک، ظروف چینی، ملامین و ظروف اوپال از رایج ترین ظروف غذاخوری و پذیرایی هستند. این ظروف غذاخوری هر یک مزایای خاص خود را دارند که می‌توانند در انتخاب به شما کمک کنند.

 

چینی استخوانی: Bone China

چینی استخوانی برای پذیرایی در مهمانی رسمی و غیر رسمی، انتخاب مناسبی است زیرا که مقاوم، بادوام ، سبک و با شکوه است. این نوع ظرف پذیرایی قوی بوده و به ندرت در ماشین ظرفشویی کدر و لب پر می‌شود. برای استفاده در ماکرفر بهتر است از دفترچه راهنمای کارخانه سازنده کمک گرفت.

چینی استخوانی

ظروف سفالی:

ظروف پذیرایی ارزشمند، با استحکام و جذابی است که جلوه ای خاص به میز شما می بخشد.این نوع ظرف پذیرایی، به عنوان یکی از قدیمی ترین ظروف مورد استفاده انسان بوده که دارای وزن و اعتبار است. از برخی از انواع آن می‌توان در مهمانی رسمی استفاده کرد. شاید تنها عیب آن این باشد که دمای بالا را به خوبی تحمل نکرده و از گرم و سرد کردن آن باید پرهیز نمود. برای استفاده در ماکروفر باید با احتیاط از آن استفاده نمود.

ظروف سفالی

 

چینی پرسلن:

ظروف چینی پرسلن، با سابقه طولانی، جلوه ویژه و همچنین دوام خارق العاده است. این ظروف برای پذیرایی رسمی مناسب هستند. قطعات چینی معمولاً در ماشین ظرفشویی و مایکروفر قابل استفاده هستند. برخی از ظروف غذاخوری چینی حاوی تزئینات فلزی هستند ، که مانع قرار دادن آنها در ماکروفر می‌شود.

ملامین:

ظروف ملامین قطعاً از طروف نوستالژی هستند، ضد شکستگی و لب پریدگی یا خراش می‌باشند. ظروف غذاخوری ملامینه برای استفاده در فضای باز مناسب است و برای مراسم رسمی و مهمانی کاربرد ندارد. ظروف غذاخوری ملامینه برای اجاق گاز یا مایکروفر مناسب نبوده، اما به طور معمول در ماشین ظرفشویی ایمن هستند.

اوپال:

ظروف اوپال مقاوم و با دوام بوده، ضد خش و ساییدگی می‌باشند. و از خصوصیان بارز آن‌ها اینکه نشکن هستند و در برابر حرارت مقاوم بوده و قابلیت قرارگیری در ماکروفر و ماشین ظرفشویی را دارند و همچنین می‌توان از آنان در دماهای پایین و فریزر استفاده کرد. این ظروف برای مهمانی‌های غیر رسمی خانوادگی بسیار مناسب می‌باشند ولی به ندرت در مهمانی رسمی از آن‌ها استفاده می‌شود. ظروف اوپال در رنگ‌های متنوع و شاد موجودند. رنگ های تزئینی که به ظروف زده می‌شوند حتی در اثر تماس مکرر با مواد شوینده کم رنگ نمی‌شوند و این باعث می‌شود که عمر مفید آنان نیز افزایش یابد و به این دلایل برای مصارف روزانه بسیار مناسب هستند.

ظروف اوپال

ظروف شیشه‌ای:

ظروف شیشه‌ای حاصل دست هنرمندان است. این ظروف می‌توانند شفاف، رنگی و حتی چند رنگ باشند. به ندرت ظروف شیشه‌ای را فاقد عناصر هنری مشاهده می‌کنیم. عناصر زیباپسندانه مانند الگوی برجسته ، بریدگی های شیاردار و انحناهای ظریف به این ظروف شیشه‌ای شفاف ظاهری رویایی می بخشد و فرصتی منحصر به فرد برای خلاقیت در اختیار شما قرار می‌دهد. این صفحات شیشه‌ای همچون بوم نقاشی در اختیار شماست تا غذاهای خود را به نمایش بگذارید. مدل‌های لوکس این ظروف برای پذیرایی‌های رسمی بسیار مناسب است.

ظروف شیشه‌ای

سبک‌های ظروف غذاخوری:

طیف گستره ای از سبک‌های ظروف غذاخوری وجود دارد. این طیف از سبک معمولی یا روزانه شروع شده و به رسمی ختم می‌شود. سرویس‌های ظروف غذاخوری رسمی، معمولاظروف چینی یا ظروف چینی استخوانی یا سرامیک را شامل می‌شوند. حال آنکه ظروف سفالی و ملامینه بیشتر برای استفاده عادی و روزانه مناسب هستند. بهترین کار این است که سرویس ظروف بادوام را برای استفاده روزمره خود انتخاب کنید، یک ست مقاوم در برابر خرد شدن برای جوانان و مهمانی‌های بیرون از فضای خانه و پیک نیک و سرویس ظروف چینی یا بن چاینا و سرامیک برای مهمانی‌های شام و مجالس رسمی در نظر گرفته شوند.
ما همچنین می توانیم مجموعه ظروف غذاخوری را به چهار دسته و سبک تقسیم کنیم:

ظروف با طرح نقاشی دستی، طرح دار، یک دست رنگی، حاشیه تزئینی.

یک روش عالی برای بیان شخصیت و تکمیل دکوراسیون منزل شما استفاده از رنگها و الگوها است. انتخاب رنگ‌های خنثی مانند سفید یا استخوانی از همه کاره‌ترین مجموعه‌های رسمی ظروف غذاخوری است.

انتخاب یک سرویس غذاخوری با حاشیه زیبا یا جزئیات لبه ظروف، رنگ و شخصیت را به میز پذیرایی شما می‌بخشد و در عین حال خود غذا را به نمایش می‌گذارد. برای ظروف غذا خوری غیررسمی، می‌توان با رنگ‌ها و الگوهایی که جذب کننده است، میز پذیرایی را جلوه‌گر نمود. اگر برای سرویس جهیزیه خرید می‌کنید، ظروف سفید یا استخوانی ساده و یا با حاشیه‌های تزئینی گزینه‌هایی هستند که هرگز کهنه و قدیمی نمی‌شوند.

سبک‌های ظروف غذاخوری

راه‌های انتخاب سرویس ظروف غذاخوری مناسب

ظروف غذاخوری رسمی اغلب شامل تمام ظروفی است که یک نفر در میز شام به آن ها نیاز دارد. سرویس معمولا شامل پنج قطعه است: بشقاب غذا خوری، بشقاب سوپ خوری، بشقاب سالاد یا دسر، بشقاب نان، فنجان چای و زیر فنجانی.

سرویس ظروف غذاخوری روزانه یا غیر رسمی شامل قطعاتی است که کل میز را پوشش می‌دهد.. بیشترین ست‌های رایج ست‌های 25 تا 30 تکه هستند که برای شش نفر مناسب می‌باشند. این ست شامل یک بشقاب تخت ، سوپ خوری، بشقاب سالاد، دیس، فنجان چای و زیر فنجان می‌باشند.

اکثر متخصصان برای اطمینان از داشتن ظروف غذاخوری کافی برای استفاده روزانه و یا مهمانی‌ها، سرویس های شش تا 12 نفره را توصیه می‌کنند. اگر دو ست می‌خرید، بهتر است یکی برای استفاده روزانه و دیگری برای استفاده رسمی و پذیرایی از مهمان در نظر گرفته شود.

ایده دیگر این است که ظروف غذاخوری سفید بخرید که برای استفاده‌های رسمی و غیررسمی هر دو مناسب است و سپس می‌توان میز را با لوازمی مانند زیر بشقابی، شمعدان و رومیزی رنگ و لعاب بخشید. برای افزودن رنگ و شخصیت به یک میز خنثی، می‌توانید از لوازمی مانند دستمال سفره نیز استفاده کنید. این لوازم جانبی می‌توانند ظروف غذاخوری با رنگ جسورانه یا طرح دار را نیز جلوه دهند.

چگونه تعداد ظرف چینی مورد نیاز را انتخاب کنیم؟

نکته ای که باید قبل از تهیه سرویس ظروف غداخوری در نظر بگیرید، میزان فضایی است که برای نگه‌داری آن‌ها در اختیار دارید. همچنین مهم است که تعداد پارچه‌ای را انتخاب کنید که بتواند تمام نیازهای شما اعم از روزانه یا مراسم رسمی را به خوبی پوشش دهد.

مراقبت از سرویس ظروف غذاخوری

همانطور که قبل از تهیه ظروف غذاخوری به فضای نگه‌داری آن فکر می‌کنید باید به نوع استفاده از آن و شرایط خانه نیز بیاندیشید. برای مثال والدین ترجیح می‌دهند ظروفی را تهیه کنند که مقاوم باشد تا آرامش بیشتری هنگام استفاده کودکان داشته باشند و یا اینکه بتوانند در ماکروفر از آن استفاده کنند.
سرویس ظروف مقاوم در برابر شکستگی همچنین برای استفاده در محیط باز از امنیت بیشتری برخوردار است.

برای زیبا جلوه دادن ظروف غذاخوری به چه نکاتی توجه کنیم؟

– خیساندن ظروف در سرکه سفید به مدت سه دقیقه قبل از آبکشی و خشک کردن با حوله به از بین بردن لکه‌های آب سخت ظروف غذاخوری و لیوان کمک می‌کند.
– از بین بردن لکه های قهوه از لیوان‌ها و همچنین لکه های روی قاشق و چنگال با مالیدن خمیر جوش شیرین و آب بر روی منطقه قبل از شستشو و خشک کردن انجام می‌شود.
– روی هم چیدن بشقاب‌ها و کاسه‌هایی که بیشتر استفاده می‌شود مشکلی نیست، اما برای جلوگیری از خراشیدن و خرد شدن ظروف غذاخوری ظریف چینی خود که بندرت استفاده می‌شوند، آنها را در یک کارتن با قرار دادن پارچه بین هر قطعه نگهداری کنید.

تعریف قطعات شروف و عملکرد هرکدام

1- بشقاب تخت

بشقاب تخت نوعی بشقاب است که برای غذاهای اصلی استفاده می‌شود. عرض بشقاب تخت به طور متوسط 27 سانت است. این بشقاب پرکاربردترین بشقاب در طول کل وعده است .

2- زیر دستی یا بشقاب میوه خوری

از بشقاب‌های میوه خوری معمولاً در مهمانی‌های رسمی و غیر رسمی استفاده می‌شود. عملکرد این بشقاب کاملا متنوع است. می‌توانید از آن برای میان وعده‌ها، پیش غذا و دسرها استفاده کنید. قطر این بشقاب حدود 20 سانتی متر است. معمولاً اغلب در مهمانی‌ها، عروسی‌ها و سایر موارد نیز استفاده می‌شود.

3- بشقاب کیک خوری یا بشقاب نان و کره

( BnB )Bread and Butter مخفف نان و کره است. بشقاب BnB ، یا بشقاب کیک خوری بشقابی است که برای قرار دادن نان و کره استفاده می‌شود. در فرهنگ ایرانی به دلیل پذیرایی با انواع شیرینی از این بشقاب بسیار استفاده می‌شود ولی در فرهنگ غربی به آن بشقاب نان و کره یا بشقاب کناری گویند و در کنار بشقاب اصلی و چنگال سر میز قرار داده می‌شود. این بشقاب اندازه کوچکی دارد و قطر آن حدود 15 سانتی متر است.

4 – بشقاب گود/ ظرف سوپ

بشقاب‌های سوپ شکل متفاوتی نسبت به انواع دیگر ظروف دارند. زیرا از این نوع بشقاب برای خوردن غذای آبکی مانند سوپ استفاده می‌شود.

ظروف سوپ خوری

5- کاسه سالاد

این بشقاب معمولاً مخصوص سرو سالاد است. بشقاب سالاد خود دارای یک شکل گرد با دو نوع اندازه متفاوت است. نوع اول اندازه بزرگ حدود 25 سانتی متر، و نوع دوم اندازه کوچک حدود 23 سانتی‌متر است.

6- بشقاب پیش غذا

بشقاب پیش‌غذا نوعی بشقاب است که در اندازه های کاملا متنوعی موجود است. اندازه از 17 سانتی متر شروع می‌شود. مشخصات این بشقاب معمولاً دارای نوک منحنی اما بدون تورفتگی است. این بشقاب تقریباً شبیه بشقاب کیک‌خوری است ، فقط کمی بزرگتر از آن است.

بشقاب پیش‌غذا به غذایی گفته می‌شود که می ‌وان از آن برای سرو پیش غذا مانند پنیرها یا سبزی استفاده کرد.

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *